13 Haziran 2012 Çarşamba

Mp3 Player Creative



Action Illustrator..




Aschan Deli

Interior Design, Graphic Design, Branding

schan Deli is an urban quick stop for breakfast, lunch, snack or coffee. The aim was to create a concept that looks fresh and modern while communicating convenience.
The symbols, used in the signage, communications and interior, are big part of the identity. Bright colours were introduced to bring more life and sparkle into the interior. Symbols and the light ash wood texture appear consistently in the interior as well in all the printed materials. Together with colours and design language, they create a holistic feel of the brand that can be easily achieved in the future Aschan Deli locations.












The Typographic Years






Gourmet Cafeteria

Professional Design...

      Ai



      Top View



      Open Perspective


       Perspective

Write a Bike


Coca-Cola – Pixel Edition


Coca-Cola

Space Invader Edition

Space Invaders’ VS ‘Space Invader’… The first is a video game made in Japan that became extremely popular in the 80’s. The second is the code name for a 21 st century urban pixel artist from Paris who pastes up Space Invaders inspired art on streets all around the world. Space Invader the artist is famous among urban youth and creative people around the world.





 

 
 


 

 
 


Packaging - Graphic Design / mineral water

INSIGHT
The design was developed in close collaboration with a Mexican insights consultant to obtain a product that would fit the South American market.

Tasarım da sadelik ve berraklık



2 Haziran 2012 Cumartesi

Grafik Tasarım Dergisi



Grafik Tasarım  Dergisi Yeni Sayısı Çıktı...


 

Logonuzu Yenilemenin 5 Yolu

Zaman içerisinde eskiyen, tarzı eskilerde kalan logo-kurumsal kimliklerinizi yenilemeniz gerekebilir. Bu durumda eski kimliğinizi kaybetmeden yenisini yaratmak için takip edebileceğiniz beş farklı yol nelerdir birlikte göz atalım…
 
 
rağbet gören trendlerinden biri de şüphesiz minimalizm. Minimalist bir yenileme peşideyseniz öncelikle mevcut logonuz üzerinde sıkışıklık yaratan, kalabalık yapan unsurları temizlemeniz önerilebilir. Artık iyi bilinen ve tanınan bir markanın kurumsal kimliğinde çoğu zaman tekrar marka adını yinelemeye gerek olmaması doğal sayılabilir. Starbucks örneğindeki gibi logoya hayat veren siren kızı sadeleştirip gereksiz çerçeve ve yazılardan kurtularak daha minimal bir tarz ile ifade edilmesi, ortaya gayet başarılı bir sonuç çıkarmıştır.
Ayrıca Starbucks sadece kahve odaklı bir firma olmaktan çıkıp (Su, pasta, sandviç vs) farklı ürünleri de müşterilerine sunduğu göz önüne alınırsa logo üzerinden Coffee ibaresinin kaldırılmasının son derece mantıklı bir karar olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
iyi ve yaratıcı bir logoya sahip olsanız da, zaman içindeki tipografik trendlerin değişimi ile logonuz eski yüzlü kalabilir. Bu durumda logonuzun yazı tipini farklılaştırarak modernize edebilirsiniz. Belki serifli alternatifler ile yola devam edebilir, ya da eskisi gibi serifsiz ancak farklı bir yazı tipinde karar kılabilirsiniz. msnbc bu değişimi iyi yapan kurumlardan biri. Ufak bir font değişikliği ile son derece modern bir görünüme kavuştukları kesin
 
 
modernize ederken takip edilebilecek en iyi yöntemlerden biri de basitleştirmektir. Daha kolay ve hızlı anlaşılabilir hatta tüketilebilir logolar oluşturarak kullanıcı ve müşterilerinizin akıllarına girebilirsiniz. Basit olan herşey daha kolay anlaşılır. Seattle’s Best kahve firması da bu söylemden yola çıkarak logosunu modernize ederken, olabildiğince yaptığı işi ve kendini ifade eden, basit bir tasarımla yeniliğe gitmeyi tercih etmiş.
 
 
Grafik tasarımlarda bazı durumlarda aynı şeyi farklı renklerle ifade etmek çok işe yarayabilir. Eskimiş logoları yenilerken ufak renk değişiklikleri ve sadeleştirmeye gitmek, büyük ihtimalle istediğiniz sonucu verecektir. Toy’R'us logosunu yenilerken hem biraz sadeleştirmeye gidip, renkler üzerinde de düzenlemelere yaparak daha modern ve kabul edilebilir bir görünüm sağlamayı başarmış.